PGL Environmental Consultants

PROJECT DETAILS

An employee-owned environmental engineering company, PGL Environmental sought to create a new workspace that was holistically aligned with their corporate values of prioritizing staff and commitment to the environment in which they live and work. Understanding the diverse working needs of their employees, PGL wanted to transform their new office from dedicated workstations to 100% hoteling, giving staff ownership of how and where they work. Encouraging alternative commuting options to driving was also a high priority, from both an environmental but also health and wellness perspective.

Unique to most office environments, no formal reception; creates a warm and welcome space for visitors to enter and additionally provides workspace in an otherwise rarely occupied area. The sheer diversity of workspaces in the office ensures a wide range of space for staff to work and meet/collaborate. There are no cookie-cutter workstations or offices, a wide variety of closed meeting rooms, open meeting areas, lounge space, private ‘pod’ chairs, bleachers, high-top counter, booth, banquette, etc.
It was our task to facilitate a radical shift from dedicated workstations to hoteling by supporting PGL through the process of change management. It was “risky” at the time, and there was concern that staff would no longer want to go to the office knowing they didn’t have a permanent assigned seat, but the opposite was the result; employees make an extra effort to be present in the office with a new revitalized culture and workplace experience.

LOCATION
Vancouver
COMPLETION
2018
HAVE A PROJECT IN MIND?
Let’s Talk →
Have a project in mind?

LET’S TALK

Address
609 Granville Street, Suite 310
Vancouver, BC V7Y 1G5
Copyright © 2021 SSDG Interiors Inc. | Vancouver Interior Design Firm | Privacy Policy
Website Design by 
ElementIQ
chevron-leftchevron-right